نویسنده: دکتر زهره فرهمند

آیا گندزدایی با کلر روش مناسبی برای تهیه آب آشامیدنی است؟

آیا گندزدایی با کلر روش مناسبی برای تهیه آب آشامیدنی است؟

 

 

آیا گندزدایی با کلر روش مناسبی برای تهیه آب آشامیدنی است؟

 

 

آب آشامیدنی می تواند از منابع مختلفی مانند دریاچه، چاه و یا منابع آب زیرزمینی تهیه شود که ممکن است با عوامل بیماریزا آلوده باشند. این عوامل عفونی احتمال دارد در تمام مسیری که از منشا به شهر طی می کند نیز وارد آب شوند و موجب بیماری شوند. نوع میکروب بیماریزا، تعداد آن در آب و قدرت بیماریزایی آن، حجم آبی که بلعیده می شود و حساسیت شخص به آن عامل بیماریزا در توانایی ایجاد بیماری توسط آلاینده های عفونی آب مؤثر می باشد. در فرایند تصفیه آب برای جلوگیری از آلودگی با این عوامل از مواد ضدعفونی کننده یا به اصطلاح گند زدا استفاده می شود تا میکروب هایی مانند باکتریها و ویروس های بیماریزای گوارشی از بین بروند. هر چند روش های متنوعی برای گندزدایی آب وجود دارد؛ اما کلرزنی به عنوان معمولترین روش شناخته شده است. کلر برای اولین بار در اواخر دهه 1800 میلادی در اروپا برای گندزدایی آب استفاده شد و امروزه کلرین و کلرامین از اصلی ترین ضد عفونی کننده های آب هستند که در سیستم های تصفیه آب در سرتاسر جهان به کار می روند. هر چند این ماده شیمیایی در دوزهای بالا برای انسان مضر است؛ اما اگر با دوز مناسب به آب اضافه شود، به سطح معینی می رسد که عمل میکروب کشی را انجام می دهد؛ ولی تهدیدی برای سلامتی انسان نیز نخواهد بود. بهر حال اگر چه کلر در برابر بسیاری از باکتری ها و ویروسهای بیماری زا مؤثر می باشد؛ اما در دوز معمول که استفاده می شود قادر به از بین بردن تمامی ویروس ها، کیست ها و کرم های انگلی نیست. در صورتی که فرایند کلرزنی با یک مکانیسم فیلتراسیون نظیر تکمیل تصفیه آب با ممبران همراه باشد؛ به عنوان یک راه ایده آل برای تهیه آب قابل شرب محسوب می شود.

نظرات کاربران

نظرات خود را ارسال نمایید

لطفا اطلاعات زیر را تکمیل و سپس ارسال نمایید